Het aanvullend prospectus van paraplufonds A verandert als gevolg van de brexit

 

Zeist, 30 november 2020


 

Op 31 december 2020 veranderen wij het aanvullend prospectus van de beleggingsfondsen van Centraal Beheer Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen. Op die datum wijzigt de vermogensbeheerder van het Achmea IM (HC) Emerging Markets Debt Fund EUR hedged (hierna 'beleggingsfonds'). Deze wijziging geldt voor de volgende subfondsen van Achmea paraplu fonds A welke deels beleggen in staatsobligaties opkomende markten:

 

• Achmea mixfonds voorzichtig A
• Achmea mixfonds gemiddeld A
• Achmea mixfonds ambitieus A

 

De wijziging is een gevolg van de brexit
Nadat het Verenigd Koninkrijk (UK) en de Europese Uni (EU) begin 2020 een brexit-deal zijn overeengekomen, startte de overgangsperiode. Deze loopt tot 31 december 2020. Tijdens deze periode moet een nieuw handelsakkoord overeengekomen worden tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Er is op dit moment nog steeds geen handelsakkoord. Als er voor 31 december 2020 geen handelsakkoord is, kan dit betekenen dat bepaalde financiële dienstverlening, zoals vermogensbeheer, niet meer rechtstreeks kan worden afgenomen van in de UK gevestigde ondernemingen. Daarom wordt er een overeenkomst met een in Nederland gevestigde vermogensbeheerder afgesloten.

 

Uitbesteding vermogensbeheer
Wij besteden het vermogensbeheer van het beleggingsfonds uit aan PGIM Limited, een vermogensbeheerder die tot op heden in de UK gevestigd is. Om er zeker van te zijn dat het vermogensbeheer door kan blijven gaan, zal met ingang van 31 december 2020 de overeenkomst met deze UK vermogensbeheerder contractueel overgaan naar PGIM Netherlands B.V., een in Nederland gevestigde vermogensbeheerder met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Een deel van de vermogensbeheeractiviteiten laat PGIM Netherlands B.V. uitvoeren door PGIM Limited in het Verenigd Koninkrijk en door PGIM Inc in de Verenigde Staten. Het beleggingsbeleid van het beleggingsfonds verandert door deze wijziging niet.

 

Het aanvullend prospectus passen wij op 31 december 2020 aan
Het aanvullend prospectus van Achmea paraplu fonds A passen wij aan met een inlegvel. We publiceren het nieuwe aanvullend prospectus met het inlegvel op onze website(s). Hierover brengen wij geen apart nieuwsbericht uit. Bestaande klanten kunnen tot 31 december 2020 onder de bestaande voorwaarden stoppen met beleggen. Wij informeren de Autoriteit Financiële Markten over deze verandering.

 

Zeist, 30 november 2020

 

Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De Directie