Hermien Smeets-Flier nieuwe directeur Financiën & Risicomanagement Achmea Investment Management

 

Zeist, 27 maart 2020

 

Hermien Smeets-Flier is per 1 april 2020 benoemd tot directeur Financiën & Risicomanagement en statutair bestuurder bij Achmea Investment Management. Zij volgt Peter Jaspers op, die eind 2019 zijn vertrek aankondigde.

 

Hermien Smeets-Flier

 

Hermien werkte tot voor kort in het Verenigd Koninkrijk als Chief Financial Officer (CFO) bij verzekeraar Aegis London. Daarvoor was zij CFO bij Amlin Underwriting Limited. Hermien begon haar carrière bij KPMG Nederland, waar ze als registeraccountant diverse managementfuncties bekleedde en vertrok als Associate Director.

 

Bianca Tetteroo, lid Raad van Bestuur van Achmea en verantwoordelijk voor Achmea Investment Management: "Met haar ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van financiën en risicomanagement, opgebouwd in complexe omgevingen in binnen- en buitenland, is Hermien een welkome aanvulling in het directieteam van Achmea Investment Management. Wij heten Hermien van harte welkom bij Achmea en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie."

 

Het directieteam van Achmea Investment Management bestaat vanaf 1 april uit Jacob de Wit (voorzitter), Hermien Smeets-Flier (Financiën & Risicomanagement), George Coppens (Klant & Producten), Rogier Krens (Investments), Twan van Erp (Strategisch Portefeuille Advies) en Robil Gergin (Operations). De statutaire directie wordt gevormd door Jacob de Wit en Hermien Smeets-Flier.

 

 

Voor meer informatie:
Koen Bekker

woordvoerder Achmea Investment Management

telefoon 06 83 62 57 96

e-mail: koen.bekker@achmea.nl

 

Over Achmea Investment Management
Achmea Investment Management is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor fiduciair management en vermogensbeheer. Met een team van ruim 250 betrokken medewerkers bieden wij pensioenfondsen dienstverlening op het gebied van Strategisch Portefeuille Advies, Liability Driven Investments (LDI), Selectie en Monitoring van Externe Managers, Maatschappelijk Verantwoord Beleggen en diverse fonds- en mandaatstrategieën.

 

Achmea Investment Management is een zelfstandig onderdeel van Achmea, een solide, niet-beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep met coöperatieve waarden. Wij ondersteunen al ruim 60 jaar pensioenfondsen in Nederland in de volle breedte met strategische advisering, portefeuilleconstructie en uitvoering van vermogensbeheer.

 

Wij beheren voor klanten een vermogen van ruim €179 miljard. Vanuit onze historie, missie en omvang spelen wij een belangrijke rol in een toekomstbestendige oudedagsvoorziening en in een duurzame toekomst. Die rol vervullen wij met overtuiging. Elke dag weer.