Datum aanpassing mixfondsen bekend: 29 juli

 

Zeist, 21 juni 2019


Op 29 juli 2019 voegen we het mixfonds Zeer Voorzichtig samen met het mixfonds Voorzichtig. Tegelijkertijd is er een verandering in het beleggingsbeleid en voegen we assetcategorieën toe aan onze mixfondsen.

 

Omzetting Zeer Voorzichtig in Voorzichtig

Participaties in mixfonds Zeer Voorzichtig zetten we om naar participaties in mixfonds Voorzichtig. Dit gebeurt tegen de koers van 29 juli 2019. Klanten kunnen hun participaties in mixfonds Zeer Voorzichtig tot 23 juli 14.30 uur verkopen of switchen. Meer informatie over de samenvoeging vindt u in de toelichting.

 

Nieuwe assetcategorieën

Per 29 juli voegen we 2 assetcategorieën toe aan al onze mixfondsen. Hierdoor verandert de samenstelling van de mixfondsen. Het betreft deze mixfondsen:

 

  • Achmea mixfonds voorzichtig A
  • Achmea mixfonds gemiddeld A
  • Achmea mixfonds ambitieus A
  • Achmea mixfonds zeer ambitieus A

 

Bekijk de nieuwe samenstelling van onze mixfondsen.
 

Beleggingsbeleid asset categorie Aandelen Opkomende Markten

Vanaf 29 juli wijzigt de belegging van de mixfondsen in het Robeco QI Institutioneel Emerging Markets Enhanced Index Equities Fund naar belegging in het Achmea Investment Management Opkomende Markten Aandelen Fonds. Dit beleggingsfonds belegt in andere beleggingsfondsen met een passieve beleggingsstrategie. Deze wijziging heeft tot gevolg dat in plaats van actief, passief wordt belegd. De benchmark MSCI Emerging Markets Net Total Return Index wordt gevolgd, ook wel replicatie genoemd. De beleggingscategorie blijft erop gericht om te beleggen in aandelen van bedrijven uit opkomende landen. Hiertoe behoren de regio’s Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Dit verandert niet door deze wijziging.

 

Het prospectus en de Essentiele Beleggersinformatie passen wij op 29 juli 2019 aan

Het prospectus van Achmea paraplu fonds A passen wij aan. We maken het nieuwe prospectus en de Essentiele Beleggersinformatie bekend op onze website. Hierover brengen wij geen apart nieuwsbericht uit. Bestaande klanten kunnen tot bovengenoemde data onder de bestaande voorwaarden stoppen met beleggen. Wij informeren de Autoriteit Financiële Markten over de veranderingen.

 
Zeist, 21 juni 2019
Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De Directie