Het Achmea paraplu fonds A verandert

 

Zeist, 30 juni 2023


Op 30 juni 2023 passen wij het prospectus en de fondsvoorwaarden van Achmea paraplu fonds A aan.

 

Achmea entiteiten kunnen toetreden om de status van fiscale beleggingsinstelling van Achmea paraplu fonds A te kunnen behouden
Achmea paraplu fonds A heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. Dat geldt ook voor alle subfondsen. Eén van de voorwaarden voor een fiscale beleggingsinstelling is dat geen enkele particuliere belegger in een subfonds 25% of meer van de participaties mag hebben. Om te voorkomen dat dit gebeurt bij het nieuwe Achmea opkomende markten aandelen fonds A, zijn wij voornemens een Achmea groepsentiteit te laten deelnemen die tijdelijk startkapitaal aan dit subfonds verschaft. We hebben hiervoor een tijdelijke ontheffing gekregen van de belastingdienst.

 

Om het mogelijk te maken dat een Achmea entiteit toetreedt in Achmea paraplu fonds A passen wij het prospectus en de fondsvoorwaarden aan door middel van een inlegvel. De aangepaste fondsvoorwaarden zijn ook apart gepubliceerd op onze website.

 

Tekstuele aanpassing Lopende kosten Achmea mixfonds gemiddeld A
In het prospectus staat abusievelijk een onjuiste onderverdeling van de Lopende kosten van het Achmea mixfonds gemiddeld A. De juiste tekst is:

Lopende kosten 0,60% van de totale waarde van uw Participaties (jaarlijks), waarvan 0,42% kosten (beheervergoeding) van het Fonds en 0,18% kosten van de beleggingsfondsen waarin het Fonds belegt 

 

De Lopende kosten van Achmea mixfonds gemiddeld A wijzigt niet en is 0,60%.

 

Wij voegen een erratum toe aan het aanvullend prospectus.

 

Wij publiceren het nieuwe prospectus met inlegvellen en de fondsvoorwaarden op 30 juni 2023
U vindt het gewijzigde prospectus en de fondsvoorwaarden (pdf) op onze website. Het prospectus vindt u onder de beleggingsfondsen. We informeren de Autoriteit Financiële Markten over deze aanpassing.

 

Zeist, 30 juni 2023
Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De directie