Waarschuwing! Pas op voor internetoplichting met crypto’s via Telegram

 

Zeist, 10 november 2023


Malafide Telegramgroep waarschuwing

 

Eerder waarschuwden we dat op het online platform Telegram een criminele groep actief is die door misbruik te maken van de naam Achmea Investment Management (Achmea IM) particulieren probeert over te halen te investeren in crypto currencies. Pas op voor deze internetoplichting! In deze Telegram-groep worden namen van (ex-)Achmea-medewerkers genoemd. Achmea IM evenals (ex-) medewerkers hebben geen enkele betrokkenheid met deze Telegramgroep of met de daarin ontplooide criminele activiteiten.

 

Update 10 november 2023

 

Achmea IM heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Ook heeft Achmea IM Telegram de afgelopen periode herhaaldelijk gesommeerd om de groep offline te halen, maar tot op heden is hierop door Telegram niet gereageerd. Achmea IM heeft geen mogelijkheid of bevoegdheid om de Telegram groep zelfstandig offline te brengen. Daarom waarschuwen we nogmaals voor deze Telegram-groep die onder de naam Achmea IM particulieren probeert over te halen te investeren in crypto currencies.

 

Omdat Achmea IM geen enkele betrokkenheid heeft bij deze Telegram-groep of met de daarin ontplooide activiteiten is het aan te raden om als gedupeerde contact op te nemen met de politie. Wij zijn alert op ontwikkelingen. Houd deze pagina in de gaten voor eventuele nieuwe informatie.

 

Zeist, 10 november 2023
Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De directie