Prospectus Achmea paraplu fonds A verandert door aanpassing beleggingsbeleid en wetgeving

 

Zeist, 29 november 2022


Op 30 december 2022 passen wij het prospectus aan van Achmea paraplu fonds A. De aanpassing heeft te maken met een verandering in het beleggingsbeleid, wetgeving en overige wijzigingen.

 

Aanpassing beleggingsbeleid
De mixfondsen Achmea mixfonds voorzichtig A, Achmea mixfonds gemiddeld A en Achmea mixfonds ambitieus A mogen vanaf 30 december 2022 voor het gedeelte Euro liquiditeiten ook beleggen in kortlopende kasgeldstortingen en leningen bij lagere overheden via het Achmea IM Euro Local Government Loans Fund. De lopende kosten en het risicoprofiel van de subfondsen wijzigen daardoor niet.

 

Aanpassingen met betrekking tot duurzaamheid
In het aangepaste prospectus zullen we voor de subfondsen die ecologische en/of sociale kenmerken promoten meer informatie over duurzaamheid verstrekken met een door de Europese wetgever voorgeschreven template. In de template staat onder meer beschreven welke ecologische en sociale kenmerken het subfonds promoot en hoe de beleggingen van het subfonds zijn verdeeld over duurzame en niet duurzame beleggingen. De templates zijn als bijlage opgenomen in het aanvullend prospectus.

 

Ook is in het aanvullend prospectus het duurzaamheidsrisico toegevoegd aan de risico’s van de subfondsen en zijn enkele risico’s in volgorde gewijzigd. Het risicoprofiel van de subfondsen wijzigt daardoor niet.

 

Essentiele-informatiedocument (Eid) vervangt Essentiele Beleggersinformatie (Ebi)
De Ebi van ieder subfonds wordt vervangen door de Eid. De Eid geeft op uniforme wijze inzicht in beleggingsbeleid, risico’s, kosten en rendement. Op onze website(s) is de Eid vanaf 30 december 2022 te raadplegen en vervalt de Ebi.

 

Overige wijzigingen
We hebben een aantal tekstuele wijzigingen doorgevoerd en zijn de benoemingen van bestuurders, commissarissen en beleidbepalers verwerkt.

 

Wij passen het prospectus aan op 30 december 2022
We publiceren het nieuwe prospectus op 30 december 2022 op onze website(s). U vindt het bij de voorwaarden en formulieren op centraalbeheer.nl. Hierover brengen wij geen apart nieuwsbericht uit. We informeren de Autoriteit Financiële Markten over deze verandering.

 

Bent u het niet eens met de aanpassing?
Beleggers in de beleggingsfondsen van Centraal Beheer kunnen op elk moment hun beleggingen verkopen. Wilt u dat doen vóór het nieuwe prospectus ingaat? Dat kan tot 29 december 2022 14.30 uur via Mijn Centraal Beheer of de Centraal Beheer App.

 

Zeist, 29 november 2022
Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De directie