Het prospectus van de mixfondsen van Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen verandert door een aanpassing in het beleggingsbeleid

 

Zeist, 23 september 2021


Vanaf 25 oktober 2021 verandert het beleggingsbeleid van het Achmea IM Emerging Markets Equity Fund. De mixfondsen van Centraal Beheer Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen beleggen deels in dat fonds. Daarom verandert het prospectus van deze mixfondsen.

 

Dit verandert er in het Achmea IM Emerging Markets Equity Fund

- Uitbesteding vermogensbeheer
  In plaats van te beleggen in een beleggingsfonds van BlackRock, wordt direct belegd in aandelen van uitgevende instellingen gevestigd in opkomende landen. En gaat BlackRock het vermogensbeheer daarvan uitvoeren.

- Derivaten zijn toegestaan
  Derivaten, futures, warrants en rights en depositary receipts die het beleggingsbeleid ondersteunen zijn nu toegestaan.

 

De Lopende kosten factor (LKF) van het beleggingsfonds verandert niet. De LKF van het subfonds zelf verandert ook niet. En de risicometers van de mixfondsen blijven hetzelfde.

 

Verduidelijking risico van beleggen in opkomende markten
Het beleggen in opkomende markten kan meer risico’s met zich meebrengen dan beleggen in ontwikkelde landen.

 

Maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid
Door direct in aandelen te beleggen, kunnen wij het uitsluitingen- en engagementbeleid van Achmea Investment Management direct toepassen. Het doel van het Achmea IM Emerging Markets Equity Fund is om een lagere CO2- intensiteit te halen vergeleken met de CO2-intensiteit van de benchmark. Zo valt het Achmea IM Emerging Markets Equity Fund onder de geldende duurzaamheidsafspraken van het promoten van Environmental, Social en Governance (ESG) kenmerken.

 

Wij passen het prospectus en de Essentiele Beleggersinformatie aan op 25 oktober 2021
We publiceren het nieuwe prospectus en de Essentiele Beleggersinformatie op 25 oktober 2021 op onze website(s). U vindt het bij de voorwaarden en formulieren. Hierover brengen wij geen apart nieuwsbericht uit. We informeren de Autoriteit Financiële Markten over deze verandering.

 

Bent u het niet eens met de aanpassing?
En belegt u in een van de beleggingsfondsen van Centraal Beheer? Dan kunt u uw beleggingen tot 22 oktober 2021 verkopen. Op 25 oktober 2021 gaat het nieuwe prospectus en de Essentiele Beleggersinformatie namelijk in. Verkopen kan via Mijn Centraal Beheer of de Centraal Beheer App.

 

Zeist, 23 september 2021
Achmea Investment Management B.V., beheerder van Achmea paraplu fonds A
De directie