Fondsinformatie

Achmea IM ESG Diversified Return Fund P

 

Het Fonds richt zich op vermogensgroei op de lange termijn. Het Fonds streeft een optimaal rendement- en risicoprofiel na en promoot ook sociale en/of ecologische kenmerken. Het Fonds belegt indirect in een gediversifieerde mix van aandelen van uitgevende instellingen wereldwijd, aandelen van uitgevende instellingen in opkomende markten, hoogrentende bedrijfsobligaties, staatsobligaties van opkomende landen in lokale valuta en beursgenoteerd vastgoed.

 

Deze pagina is gewijzigd op 1 juli 2024.

 

Duurzaamheidsinformatie

Het Maatschappelijk Verantwoord Beleggen beleid is van toepassing op dit fonds.

Dit fonds promoot ecologische en/of sociale kenmerken. Hiermee classificeert dit fonds als artikel 8 onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

 

De SFDR is een verordening die gaat over het informeren van beleggers over duurzaamheid in de financiële sector. Het doel van deze Europese regels, is beleggers nog meer bewust te maken van de duurzame impact van financiële producten zoals beleggingsfondsen. En om deze fondsen op dit gebied beter vergelijkbaar te maken. Ook moeten deze regels greenwashing – doen alsof een fonds duurzaam is, terwijl het dat in werkelijkheid niet is - ontmoedigen.

 

Lees hier alles over de duurzaamheid van dit fonds.

 

Overige informatie

Fondsdocumentatie
Factsheet (pdf)
Prospectus (pdf)
Fondsvoorwaarden (pdf)
Begrippenlijst duurzaamheidsrisico (pdf)

 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit beleggingsfonds is een prospectus beschikbaar met daarin meer informatie over het beleggingsbeleid, de kosten en de risico’s. Het prospectus is te lezen en te downloaden op deze website.

 

Lees het prospectus voordat u besluit het fonds te kopen.

 

De informatie op deze webpagina wordt ter beschikking gesteld op verzoek van en door Centraal Beheer PPI N.V. (kvk 53204352). Bezoekers van deze webpagina hebben in de door Centraal Beheer PPI N.V. uitgevoerde regeling gekozen voor beleggen. Centraal Beheer PPI N.V. belegt in geselecteerde beleggingen via lifecycles of zelf beleggen. Centraal Beheer PPI N.V. is van mening dat de uitvoering van de regeling kan plaatsvinden middels de beleggingsfondsen van Achmea Investment Management B.V., zoals de informatie daarover op of te bereiken via deze webpagina door Achmea Investment Management B.V. wordt weergegeven.