Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea IM Global Multi Factor Equity Fund

Het Achmea IM Global Multi Factor Equity Fund heeft als doel een hoger en stabieler rendement te behalen dan de MSCI Wereldindex over een periode van 5 jaar.

Fondsfeiten

 

Het Achmea IM Global Multi Factor Equity Fund heeft als doel een hoger en stabieler rendement te behalen dan de MSCI Wereldindex over een periode van 5 jaar. Dit fonds past factorbeleggen toe. Bij factorbeleggen ligt de focus op geselecteerde factoren voor een gunstiger risicorendementsprofiel.

 

Onderzoek laat zien dat hoge rendementen en lage risico's vaak samenhangen met een bepaalde factor. Bij factorbeleggen wordt bewust ingespeeld op deze factoren: waarde, kwaliteit, omvang, trend en volatiliteit. Deze factoren komen het best tot hun recht door deze te combineren en integraal aan te sturen. Door de ongewenste correlaties tussen factoren te elimineren kunnen wij zeer gericht bestaande factorpremies verzilveren.

 

Fondsinformatie per 31 januari 2020
Vestigingsland Nederland
Oprichtingsdatum 31-3-2015
Beleggingscategorie Aandelen
Fondsgrootte 330.906.287,14
Aantal participaties 2.331.871,24
Intrinsieke waarde 141,91
Valuta EUR
Rechtsvorm Besloten beleggingsfonds
Beursnotering Nee
Dividend uitkerend Nee
Lopende kosten 0,22%
Transactiekosten* 0,02%
Toetredingskosten 0,10%
Uittredingskosten 0,05%
Liquiditeit Ten minste maandelijks
Portefeuillemanager Peter Wesselius
Benchmark MSCI World Net Total Return Index

Contactpersoon

Jeroen van Rumund
Jeroen van Rumund

Business Development Director

+31622455926

 

Engagement in de praktijk. Beluister nu de podcast!

 

MVB (of ESG) wordt steeds belangrijker voor pensioenfondsen. Deze podcast bespreekt de samenhang tussen engagement en beleggingsbeslissingen. Met experts op het gebied van MVB en van aandelenbeleggen. 

Luister direct: Engagement in de praktijk.