Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea IM Commodity Fund EUR hedged

Het Achmea IM Commodity Fund EUR hedged belegt in de 24 grootste grondstoffen. Spreiding is een strategische reden om in grondstoffen te beleggen.

Fondsfeiten

 

Het Achmea IM Commodity Fund EUR hedged belegt in de 24 grootste grondstoffen. Spreiding is een strategische reden om in grondstoffen te beleggen. Over een langere periode geven grondstoffen diversificatie versus aandelen, maar deze correlatie is niet stabiel. Grondstoffen renderen wanneer de inflatie stijgt of bovengemiddeld is (dit in tegenstelling tot aandelen).

 

De grondstoffenindex wijkt af van de traditionele benchmark en maakt gebruik van drie factoren om te beleggen: grondstoffenselectie, curvepositionering en roldagen. Door grondstoffenselectie dynamisch te benaderen, de posities verder op de curve te openen en deze eerder dan de benchmark door te rollen, ontstaat een strategie met een betere risicorendementsverhouding dan de S&P GSCI of BCOM benchmark.

 

Fondsinformatie per 31 januari 2020
Vestigingsland Nederland
Oprichtingsdatum 31-3-2016
Beleggingscategorie Grondstoffen
Fondsgrootte 60.587.184,81
Aantal participaties 559.398,68
Intrinsieke waarde 108,31
Valuta EUR
Rechtsvorm Besloten beleggingsfonds
Beursnotering Nee
Dividend uitkerend Nee
Lopende kosten 0,15%
Transactiekosten* 0,26%
Toetredingskosten 0,02%
Uittredingskosten 0,02%
Liquiditeit Ten minste maandelijks
Portefeuillemanager Ralph Sandelowsky
Benchmark S&P GSCI Excess Return Index (EUR hedged) + €ster

Contactpersoon

Jeroen van Rumund
Jeroen van Rumund

Business Development Director

+31622455926