Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Door blijvende interesse in green bonds, blijft de greenium voor staatsobligaties nog wel even bestaan

Kwartaalupdate Green Bonds Q1 2024

Money grass

 

De groene obligatiemarkt in Europa groeit gestaag, met een marktwaarde van bijna €900 miljard en een verwachting van verdere groei. De "greenium", ofwel het rendementsverschil tussen groene en grijze obligaties, blijft bestaan door de blijvende interesse in duurzame beleggingen. Hoewel de vraag naar groene staatsobligaties waarschijnlijk zal blijven stijgen, zijn er uitdagingen, zoals strengere regelgeving en liquiditeitsgaranties, die het aanbod kunnen belemmeren. Ontdek hoe actief beleidsvoering en diversificatie kunnen helpen bij het maximaliseren van kansen in de groene staatsobligatiemarkt zonder dat het ten koste gaat van rendement.

Lees alles over de greenium voor staatsobligaties (pdf)